AQUATAG

De AquaTag is een gepatenteerd concept van een contactloze bodemvochtmeter, ontwikkeld voor de Nederlandse potplantenteelt.  Gezien de gebruiksomgeving is het essentieel dat de display waterdicht is en eenvoudig te reinigen.

AquaTag bodemvochtmeter

De AquaTag is een gepatenteerd concept van een contactloze bodemvocht- en EC-meter. Gezien de grove, groene werkomgeving is er gekozen voor een vriendelijk, eenvoudig ogend display ontwerp.

AquaTag folie met dome bodemvochtmeter
AquaTag docking bodemvochtmeter

De Aquatag is ontwikkeld door SensorTag Solutions BV in samenwerking met de TU-Delft, TNO, TU-Eindhoven en een aantal ingenieursbureaus, ondersteund door STW.

Gezien de grove, groene werkomgeving is er gekozen voor een vriendelijk, eenvoudig ogend display ontwerp. Voor een waterdichte, afneembare display is in het bedieningselement gebruik gemaakt van een frontfolie met membraanschakelaars en metal domes. De domes geven een duurzame, tactiele terugkoppeling, wat bij indruk zowel zonder als met handschoen een duidelijke respons geeft.

Vanuit het ontwerp van de EC-meter is een dock ontwerp gerealiseerd, waarbij rekening is gehouden met een prettige plaatsing van de meter, eenduidige vormtaal en ruimte voor interne electronica.

AquaTag in gebruik bodemvochtmeter

AQUATAG

Gemaakt van PC folie en ABS.

Vormstudie, concept design, modelling, CAD, rendering.

In samenwerking met DenHartogMusch.

ConceptFood and beverageHealth.