PLANK 1560

Een modulair opslagsysteem dat is aan te passen naar de behoefte van het moment. Door middel van verschillende modules is het meubel op een eenvoudige manier op te bouwen en te gebruiken voor verschillende doeleinden.

Plank 1560 render

Een modulair opslagsysteem met plek voor waardevolle dingen binnen handbereik. De verwisselbare modules zijn aan te passen naar de behoefte van het moment.

Plank 1560 lijntekening
Plank 1560 lijntekening

Met de digitalisering van ons dagelijks leven verandert de manier waarop we communiceren, hoe we werken en hoe we wonen. We streamen onze muziek en films, lezen boeken digitaal en bedienen onze apparaten met onze stem. Dit verandert de manier waarop we dagelijkse voorwerpen gebruiken en hoe we ons huis (zullen) inrichten.

Plank 1560 is een modulair opslagsysteem dat is aan te passen naar de behoefte van het moment. Door middel van verschillende modules is het meubel op een eenvoudige manier op te bouwen en te gebruiken voor verschillende doeleinden; compartimenten voor LP’s en boeken, lades met inlays voor papieren en losse items, en lederen hang-compartimenten voor magazines en wijnflessen. Zo bieden de modules effectieve oplossingen voor het ordenen van belangrijke items, het presenteren van waardevolle herinneringen en het opbergen van veelgebruikte voorwerpen, in en uit het zicht.

Plank 1560 vooraanzicht

Door de modules kan Plank 1560 met de gebruiker en de tijd meegroeien. Zo zullen wireless chargers en interactieve audio-systemen eenvoudig te integreren zijn. En ook zonder de modules is het bovenvlak perfect te gebruiken als side table of bureau.

Met Plank 1560 is er steeds minder sprake van de kast als meubel, maar wordt het een gebruiksvoorwerp, dat informatie opslaat, verwerkt en communiceert met objecten in en buiten zichzelf. En zal het net zo makkelijk aan te passen en mee te nemen blijven. 

Plank 1560 leeft met je mee en geeft je de ruimte, vandaag en morgen.

PLANK 1560

Geproduceerd uit metaal, aluminium, mdf en beukenhout.

Onderzocht en ontwikkeld voor de Volkskrant en Pastoe voor de ontwerpwedstrijd ‘de kast van de toekomst’.

Vormonderzoek, visualisatie, CAD, rendering.

Health, Interior, Public Spaces.