[vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width=”grid” content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_column_text]

PROCESS

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width=”grid” content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_column_text]Als ontwerpstudio onderzoeken we in het ontwikkelingsproces vanuit de bestaande situatie naar wat de mogelijkheden en idealen in de toekomst zijn. Zo gaan we in iedere situatie, met een nieuwsgierige en kritische houding, op zoek naar de onderliggende behoefte. Dit vertalen we naar een tastbaar gevoel, om zo een sprekende, duurzame oplossing te ontwikkelen.

Dit ontwikkelingsproces is onder te verdelen in verschillende fases;

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][vc_column width=”4/6″][vc_single_image image=”2776″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width=”grid” content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_column_text]

Onderzoek

Voor een effectieve ontwikkeling is analyse van de situatie van essentieel belang. Daarin gaan we op zoek naar de vraag achter de vraag, om niet slechts de voor de hand liggende oplossing vorm te geven.

We bevragen de huidige situatie en onderzoeken nieuwe mogelijkheden. We bekijken relevante contextuele aspecten, zoals gebruiker en doelgroep, identiteit en markt, maar ook ergonomie, materiaal en eventuele productie of realisatie.

Analyse

Vanuit onderzoeksresultaten is een helder beeld te maken van waar we nu staan, wat mogelijke risico’s zijn en waar kansen liggen. Rekening houdend met eerder bewandelde paden kijken we naar welke wegen er nog te ontdekken zijn en hoe deze aansluiten bij waar we nu staan. 

Hierbij is de ontwikkeling van een product een mogelijke oplossing en soms ook een kleiner onderdeel van het grotere verhaal. Daarom schuiven we graag bijtijds aan, om te kijken waarin we als ontwerpers een relevante bijdrage kunnen leveren.

Concept ontwikkeling

Bij ieder product en project is een conceptontwerp relevant om de haalbaarheid en effectiviteit van een idee te kunnen testen om tot een werkend eindresultaat te komen.

Vanuit onderzoeksanalyse en in samenwerking met experts geloven we dat er vanuit gebundelde diversiteit van kennis, ervaringen en inzichten relevante, vernieuwende en duurzame oplossingen worden gegenereerd.

Dit doen we door vanuit verschillende denkrichtingen een of meerdere concepten een concretere invulling te geven. Hierbij werken we technische specificaties uit en realiseren we visuele en tastbare impressies.

Prototyping en realisatie

Voor de uiteindelijk realisatie wordt eerst een of meerdere prototypes gerealiseerd. Aan de hand van het prototype kunnen optredende effecten, de werking of passing van onderdelen worden getest en de productie worden voorbereid.

Hierbij werken we de concepten verder uit door middel van CAD-tekeningen. Vanuit daar realiseren we concrete prototypes, wat varieert van gedetailleerde afbeeldingen tot geprinte 3D modellen en van visuele overzichtsschema’s tot complexe mechanische systemen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][vc_column width=”4/6″][vc_column_text]

We geloven dat zowel beperkingen van het nu als mogelijkheden in de toekomst, ruimte bieden voor een mooiere wereld.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_content_width=”grid” content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_column_text]

Als ontwerpers denken we graag mee, om op het juiste moment in het proces van relevantie te kunnen zijn. Door met een nieuwsgierig, extern perspectief de onderliggende vraag te ontdekken en zo met elkaar een passend antwoord te vinden en te vertalen naar een tastbaar gevoel.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_text_aligment=”” use_row_as_full_screen_section=”no”][vc_column][vc_empty_space height=”42px”][/vc_column][/vc_row]